Protocol-Dependent Modules(PDM):

IP ,IPX و Apple Talk و IPv6 را Route میکند و برای هر یک Routing Table مجزا میسازد . پروتکل Encapsulate کننده EIGRP برای هر یک از پروتکل ها از جنس خودش است بطور مثال بسته های EIGRP برای Update های IPX داخل IPX حمل میشوند . EIGRP بصورت خودکار IPX RIP, Apple Talk RTMP  و IP IGRP را Redistribute  میکند .

Reliable Transport Protocol (RTP) :

وظیفه انتقال پیام های EIGRP را بعهده دارد . بوسیله RIP انتقال پیام ها همراه با گارانتی صورت میگیرد . در واقع هر جا RTP همراه با ACK استفاده شود Reliable (مطمئن) است . این بسته ها از IP به شماره Type88 و آدرس Multicast رزرو شده 224.0.0.10 استفاده میکنند . پیام های Hello نیازی به ACK نداشته و Unreliable  رد و بدل میشوند . برای انتقال ACK ها از Unicast استفاده شده و انتقال update, query و replay باید به صورت Reliable  باشد و نیاز به دریافت ACK دارند . اگر بسته ای به آدرس Multicast ارسال شود اما ACK از یکی از روتر ها دریافت نشود ، بسته بصورت Unicast  برای او ارسال میگردد و اگر تا 16 بار Retransmit شد و ACK دریافت نشد آن همسایه بعنوان dead و غیرفعال شناخته میشود . فاصله بین ارسال این Unicast ها را RTO یا Retransmission TimeOut مینامند . برای محاسبه اینگومه زمانبندی ها در EIGRP ، از فرمول SRTT یا Smooth Round Trip Time استفاده میشود . SRTT میانگین زمان صرف شده از ارسال بسته تا دریافت ACK بر حسب میلی ثانیه است .

 

Neighbor Discovery Recovery :

Neighbor Discovery

از آنجا که EIGRP از Update های نوبتی و دوره ای (Periodic Update) استفاده نمیکند از مکانیزم Hello بین همسایگان خود سود میبرد که در هر 5 ثانیه و به صورت Multicast انجام میشود . حال اگر ارتباط به شکل WAN و با پهنای باند کمتر از یک T1 (کمتر از 2 مگابایت) باشد بصورت Unicast و هر 60 ثانیه رخ میدهد . نباید فراموش کرد که در هر حال Hello  نیازی به ACK ندارد . Holddown در صورت عدم دریافت Hello  محاسبه شده و بعد از آن اگر از همسایه  Hello  دریافت نشود همسایه Dead شناخته میشود . اطلاعات هر Neighbor یا همسایه داخل Neighbor Table قرار میگیرد . در EIGRP تنها پیام های Hello بصورت Connection-less ارسال شده و بقیه پیام ها Connection-Oriented  هستند .

DUAL:

Database شبکه توسط DUAL در EIGRP کشف و ایجاد میشود . فلسفه طراحی DUAL بر اساس Diffusing Computation  است که اولین بار توسط Dijsktra و Scholten  ارائه شد و الگوریتم DUAL توسط Dr.j.j. Garcia-Luna-Aceves  پیشنهاد گردید.

 مفهوم Wild Card Mask :

اگر از افرادی که در زمینه شبکه مهارت دارند سئوال کنید که Wild Card Mask چیست در جواب معمولا میگویند ، بر عکس Subnet Mask است ! همین ! اما در این مطلب قصد داریم به شما یاد بدهیم که Wild Card Mask چیست و در کجا استفاده میشود . در بسیاری اوقات ممکن است این تعریف درست باشد و Wild Card Mask تا حدودی و بعضا دقیقا برعکس Subnet Mask باشد . اما همیشه هم اینطور نیست و این عدد میتواند کارهای بسیار بیشتری را برای ما انجام دهد .

یک آدرس 32 بیت میباشد و برای بدست آوردن آن هر Octet را از 255 کسر میکنیم . در ساختار Wild Card Mask عدد 0 به منزله Match بودن و عدد یک به منزله Ignore بودن است . به مثال زیر دقت کنید که عدد 192.168.20.0  را ما بصورت Wild Card Mask در آورده ایم :

 

Wildcard Mask

  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *