آشنایی با Routing Protocol :
شبکه های کوچک دارای جداول دستی هستند . شبکه های بزرگ توپولوژی پیچیده دارند و به سرعت تغییر میکنند . به این طریق ساختار جداول غیر قابل طراحی خواهد شد . بیشتر این شبکه های تلفنی کلیدی ( PSTN-Public Switch Telephony Network) از این جداول استفاده میکنند و نقایص در مسیر این سیستم شناخته و رفع خواهند شد .
مسیریابی دینامیکی تلاشی برای حل مسئله و تشکیل ساختار خودکار جداول است . بر اساس اطلاعات پروتکل مسیریابی عملی است . به این طریق شبکه ها از هر نقص ایمن خواهند شد . این دینامیک در اینترنت نقش فعال دارد . طراحی پروتکل ها به یک تماس ماهرانه نیاز دارد . نباید فرض کرد که شبمه سازی به نقطا اتوماسیون کامل رسیده است .
AS : یعنی ارتباط داخلی یک IGP ، یعنی تمامی شبکه هایی که در یک AS قرار دارند برای مسیریابی از پروتکل IGP استفاده میکنند و شبکه ای که AS متفاوتی دارند از EGP استفاده میکنند . به عنوان مثال شعب بانک ملی در ایران یک AS دارد پس مسیریابی با IGP است ولی برای برقراری ارتباط با شعب بانک تجارت چون AS دیگری دارد از EGP استفاده میگردد . (اینترنت یعنی ارتباط بین AS های مختلف )
-الگوریتم Distans-Vector
در این الگوریتم از الگوریتمBellman-Ford استفاده میشود و میتوان یک رقم و هزینه را برای هر لینک بین گروههای شبکه تعیین نمود. گره ها می توانند اطلاعات را از A به B بفرستند و این از طریق مسیر کمهزینه عملی است .این الگوریتم خیلی ساده عمل میکند. ابتدا باید راه اندازی انجام شود بخش های همجوار نیز باید شناخته شوند. هر گره به طور منظم میتواند هزینه کل را به مقصد بفرستد .گره های همجوار به بررسی اطلاعات و مقایسه یافته ها میپردازن.د این عامل پیشرفت در جدول مسیریابی خواهد بود. تمامی گره ها بهترین حلقه را کشف میکنند. وقتی یکی از گرهها کاهش یافت آنهایی که در همجوار هستند می توانند ورودی را خالی کنند و به مقصد بروند. به این طریق اطلاعات جدول ارائه خواهند شد. آنها می توانند اطلاعات را در اختیار گره های مجاور قرار دهند . در نهایت اطلاعات ارتقا یافته دریافت میشوند و مسیر جدید شناخته خواهد شد.
-الگوریتم Link-State :
وقتی از این الگوریتم استفاده می شود هر گره از داده های اصلی در الگوی شبکه ای استفاده خواهد نمود. در این شرایط تمام گره ها وارد شبکه می شود و اطلاعات با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. این گره ها می توانند اطلاعات را وارد نقشه کنند به این طریق هر مسیریاب تعیین کننده مسیر کم هزینه به سمت دیگر گره ها خواهد بود .در نهایت یک الگوریتم با کوتاهترین مسیر به وجود می آید .این درخت میتواند ماحصل ترکیب این گره ها باشد. در این شرایط بهتر است این درخت در طراحی جدول استفاده شود و حلقه بعدی گره نیز مشخص گردد.