همانطور که قبلا اشاره شد Interface ها یا پورت های یک روتر همانند دست های آن عمل میکنند . این اینترفیس ها دارای تایپ های متفاوتی میباشند که با توجه به مدل روتر ، به صورت Modular امکان نصب بر روی دستگاه را خواهند داشت . در زیر با دو تایپ و سه نمونه از این ماجول ها که در مطالب آتی و در نرم افزار های شبیه ساز از آنها استفاده خواهد شد ، آشنا میشوید .

قطعا منطقی نخواهد بود که جهت برقراری ارتباط دو دفتر یک شرکت ، یکی در تهران و دیگری در اهواز ، کل مسیر را کابل کشی نمود . به همین خاطر از ارتباطات شبکه زیر ساخت و اجاره نمودن یک خط میتوان استفاده کرد . چگونگی و نحوه اتصال را مخابرات مشخص مینماید .

در شبکه های داخلی برای تعیین کردن راه خروجی شبکه Gateway را مشخص مینمودیم و به آن یک IP اختصاص میدادیم و در اینجا نیز با توجه به اینکه هر Interface به عنوان دستی است که در هر شبکه قرار میگیرد و راه خروجی آن شبکه برای ارتباط با سایر شبکه ها میباشد به عنوان یک Gateway محسوب شده و میبایست یک IP در محدوده آدرس های همان شبکه به آن تخصیص داد . نحوه تنظیم و تخصیص IP به اینترفیس (همانند سوئیچ) به این شکل میباشد . برقراری ارتباط ما بین دو روتر فوق Point-to-Point میباشد .

Continue with configuration dialog?[Yes/no]: no   */First Massage in front of you at First Time.(answer:No)

Tehran_R0(config)#interface TYPE MOD?NUM   */Built-in FastEthernet 0/0|Serial 0/0

Tehran_R0(config)#interfaceTYPEINTERFACE-TYPE/INTERFACE-CARD-SLOT/PORT  *FastEthernet0/1/0|Serial0/2/1

Tehran_R0(Config-if)#ip address IP NET_,ASK       */Set an IP address on each Interface if uses

Tehran_R0(Config-if)#no shutdown      */Port must be up on each device for point to point connection

Router #show ip route     */Show available (Routing Table)

Static Route :

همانگونه که در گزارش جدول مسیر ها نشان داده شده است در روتر تهران فقط مسیر های تعریف شده (2 مسیر) برای Interface ها قابل مشاهده بوده و نشانه ای از آدرس های اهواز نمی باشد و بالعکس . (FastEthernet0/0 , Serial0/1/0) . جهت برقراری ارتباط تهران با اهواز میبایست آدرس روتر اهواز را روی روتر تهران معرفی کرده و یا به اصطلاح Static Route تنظیک گردد (بنویسیم) و بالعکس . انجام این عمل از دو روش امکانپذیر میباشد :

1-  Out-Going : یعنی مسیری که روتر از آن طریق به شبکه دسترسی پیدا میکند .

Tehran_r0(Config)#ip route NET_ID MASK OUT_GOING  */A out-going address to access to another network

Tehran_r0(Config)#ip route 192.168.2.0 255.255.255.0 serial0/1/0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *