2- Dynamic Route :

مسیریابی داینامیک از طریق به کارگیری Routing Protocol و انجام تنظیمات اولیه که پس از آن نیازی به دخالت یک Admin دارد و جدول مسیریابی آن به طور خودکار ، با استفاده از پروتکل های مسیریابی پویا به روز می شود تا بتواند بسته های اطلاعاتی رسیده را به مقصد بعدی هدایت کند. خاصیت مسیر دهی داینامیک روتر این است که جدول مسیریابی اش را همواره با جدول مسیریابی روتر های نزدیک به خود مبادله کند و از طریق تغییرات آنها مطلع است . تصور کنید اگر شما به عنوان Admin شبکه سازمانی و فروشگاهی با ۴۰۰۰ شعبه دفاتر فروش بخواهیدRouting Table  تمامیRouter  های شبکه را به صورت دستی و Static تنظیم نمایید یا مسیر جدیدی را به/ از مسیر های قبلی اضافه / کم نمایید..(God bless you!!!) ویژگی‌های روتر را میتوان با سرویس های ضروری و کارایی های خاص مورد نیاز هر شب که ادغام کرد تا مثلا آن شب امن تر شده و بر سرعت انتقال ترافیک آن اضافه شود.

 انواع اینترفیس های روتر

اینترفیس ها و مسئولیت اتصالات روتر مابین شبکه های داخلی و دنیای خارج را برعهده داشته و می توان آنها را به سه گروه عمده تقسیم نمود:

1- اینترفیس های مختلف شبکه محلی: با استفاده از اینترفیس های فوق یک روتر می‌تواند به محیط انتقال شبکه محلی متصل گردد. اینگونه اینترفیس ها معمولا نوع خاصی از اترنت (Ethernet,Fast,Gig)می باشند. در برخی موارد ممکن است از طریق تکنولوژی‌های Lan نظیرToken Ring و یا ATM برگرفته از(Asynchronous Transfer Mode)  نیز استفاده گردد. در اکثر محیط‌هایLan  روتر با استفاده از یک اینترفیسEthernet  و یا Fast Ethernet به شبکه متصل می‌گردد. در چنین مواردی روتر می‌تواند یک میزبان است که با شبکه Lan از طریق یک هاب و یا سوئیچ ارتباط برقرار می نماید. به منظور ایجاد اتصال از یک کابلstraight-through استفاده می شود. در برخی موارد ، اتصال اترنت روتر مستقیماً به کامپیوتر و یا روتر دیگری متصل می گردد .در چنین مواردی از یک کابل Crossoverاستفاده خواهد شد.

2- اینترفیس های مختص شبکهWan : این نوع اینترفیس و اتصالات مورد نیاز را از طریق یک ارائه دهنده سرویس دهنده به یک سایت خاص برای اینترنت را فراهم می نمایند. اتصالات فوق ممکن است از نوع سریال و یا هر تعداد دیگر از اینترفیس های Wan باشند. در زمان استفاده از برخی اینترفیس های Wan به یک دستگاه خارجی نظیرCSU به منظور اتصال روتر به اتصال محلی ارائه دهنده سرویس نیاز می باشد. در برخی دیگر از اتصالات WAN ممکن است روتر مستقیما به ارائه دهنده سرویس متصل گردد . اتصالات WAN دارای انواع مختلفی بوده و از تکنولوژی های متفاوتی استفاده مینمایند .

سرویس های WAN معمولا از ارائه دهندگان سرویس اجاره میگردد . خطوط leased و یا  Packet-switched نمونه هایی از انواع متفاوت اتصالات WAN میباشند . برای هر یک از انواع سرویس های WAN ، دستگاه مشتری (اغلب یک روتر است) به منزله یک DTE (Data Terminal Equipment) رفتار مینماید . پایانه فوق با استفاده از یک دستگاه DCE( برگرفته از Data Circuit-Terminating Equipment) که معمولا یک مودم و یا  CSU/DSU (Channel Service Unit/Data Service Unit) میباشد به ارائه دهنده سرویس متصل میگردد. از دستگاه فوق برای تبدیل داده از DTE به یک شکل قابل قبول برای ارائه دهنده سرویس WAN استفاده میگردد . اینترفیس های سریال ، متداولترین اینترفیس استفاده شده در روتر براب سرویس های WAN میباشند(نهایتا 1.5 Mb/s). برای انتخاب کابل سریال مناسب ، بررسی و شناسایی نوع اینترفیس ضروری است . روتر های سیسکو ممکن است از کانکتورهای متفاوتی برای اینترفیس های سریال استفاده نمایند.مثلا در برخی روتر ها از اینترفیس های سریال smart و یا یک اتصال DB-60 استفاده میگردد .

3- اینترفیس های کنسول و کمکی : عملکرد پورت های مدیریتی متفاوت از سایر اتصالات است و اتصالات LAN و WAN ، مسئولیت ایجاد اتصالات شبکه ای به منظور ارسال فریم ها را برعهده دارند ولی پورت های مدیریتی یک اتصال مبتنی بر متن به منظور پیکر بندی و اشکال زدایی روتر را ارائه مینمایند . پورت های کمکی (Auxilliary) و کنسول (Console) دو نمونه متداول از پورت های مدیریت روتر میباشند . این نوع پورت ها از نوع پورت های سریال غیر همزمان EIA-232 میباشند که به یک پورت ارتباطی کامپیوتر متصل میگردند . در چنین مواردی از یک برنامه شبیه ساز ترمینال بر روی کامپیوتر به منظور ایجاد یک ارتباط مبتنی بر متن با روتر استفاده میگردد . مدیران شبکه میتوانند با استفاده از ارتباط ایجاد شده مدیریت و پیکر بندی دستگاه مورد نظر را انجام دهند .

-هشدار : در صورت عدم استفاده صحیح از اینترفیس ها ، ممکن است روتر و یا سایر تجهیزات شبکه ای با مشکل مواجه گردند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *