آموزش CCNA فصل یازدهم

آشنایی بیشتر با Router :

Router  یکی از دیوایس های مورد استفاده در شبکه میباشد که در لایه سوم OSI (لایه Network) کار میکند .Router بین شبکه های مختلف مسیر یابی میکند و دقیقا به همین دلیل باید حد اقل دو عدد اینترفیس داشته باشید که Net ID های آنها با هم فرق داشته باشند .

به همین خاطر برای درک ساده تر مطالب آتی interface یک پورت را همانند دستهای یک انسان تصور نمایید (مرد ویترووین داوینچی). شرکت های زیادی هستند که تجهیزات شبکه مانند Router و دیگر دیوایس های مورد استفاده را تولید میکنند . به ایت سبب روترها نیز برند ها ومدل های مختلفی دارند . اما همانطور که میدانید بهترین شرکت تولید کننده تجهیزات شبکه ، شرکت Cisco است که نه تنها تجهیزات بلکه صادر کننده علم شبکه به دنیا نیز میباشد .

Routing علمی است که سیسکو به دنیا معرفی کرد و کاریست که روترها برای ما انجام میدهند . به طور کلی Routing به معنی ارسال بسته از مبدا به مقصد بر اساس پروتکل ها ، آدرس لایه سومی  (IP) و Routing Table  یک روتر میباشد .

 

هنگامی که یک روتر را خریداری و برای اولین بار روشن میکنید به صورت پیش فرض کاری انجام نمیدهد .یعنی نیاز است همه کارها و دستورات به آن داده شود . پس ابتدا اینترفیس های روتر را روشن کرده و بر اساس تشخیص مهندس شبکه ، IP های مورد نظر به اینترفیس ها داده و Routing Protocol  مناسب بر روی آن روتر راه اندازی میشود . حال زمانی را در نظر بگیرید که بسته ای به روتر میرسد ، در این حالت ابتدا روتر به Routing Table  خود نگاه میکند ، چنانچه Route و یا مسیری برای آن مقصد مورد نظر داشته باشد ، بسته را Route  میکند و اگر مسیری در Routing Table  نداشته باشد ، default gateway را بررسی میکند . در صورتی که Set شده باشد ، بسته به آن سمت هدایت میشود در غیر اینصورت بسته Drop خواهد شد .

نکته: عملیات Routing تنها توسط روتر انجام نمیشود بلکه سوئیچ هایی نیز وجود دارد که این کار را انجام میدهد و در اصطلاح به آنها MLS که مخفف شده عبارت Multi Layer Switch است، گفته میشود . MLS ها قابلیت کار کرد در لایه های دوم و سوم OSI و همچنین دید نسبت به لایه چهارم را دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *