باطری‌های ضدآتش جدید از انفجار اسمارت‌فون‌ها جلوگیری می‌کنند

خبر آتش گرفتن باتری‌های لیتیوم- یونی کم و بیش به گوش همه رسیده. سامسونگ که خودش در این زمینه پیشکسوت محسوب می‌شود و دیگر کمپانی‌ها مثل اپل هم با حادثه‌ای که اخیرا در اثر انفجار باطری یک آیپد در آمستردام رخ داد، از این موضوع مصون نیستند.

oobleck Battery

امروزه باطری‌های لیتیوم یونی در تمام وسایل الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما این باطری‌ها می‌توانند بسیار خطرناک هم باشند. از همین رو محققان دانشگاه و آزمایشگاه Oak Ridge برای جلوگیری از چنین حوادثی به راه حلی عملی و ارزان قیمت دست پیدا کرده‌اند.

با الهام گرفتن از رفتار عجیب مایعی که در اثر ضربه جامد شده و عموما تحت عنوان oobleck شناخته می‌شود، محققان تصمیم گرفتند تا باطری لیتیوم یونی‌ای بسازند که در اثر ضربه سفت می‌شود.

به طور معمول یک سلول باطری لیتیوم یونی شامل 2 الکترود است که توسط صفحه‌ی نازک پلاستیکی‌ای که در مایع الکترولیت غوطه‌ور شده از هم جدا شده‌اند. بنابراین اگر پلاستیک جدا کننده بر اثر ضربه بشکند، الکترود‌ها بهم برخورد می‌کنند. این مسئله باعث اتصال کوتاه باطری، داغ شدن و در نهایت آتش گرفتن آن می‌شود.

محققان تصمیم گرفتند تا از الکترولیتی استفاده کنند که بر اثر ضربه سخت شده و با کار این جلوی تصادم الکترود‌ها را گرفته و در نهایت از احتراق اجتناب کنند. این محققین از ذرات کاملا کروی شده‌ی سیلیکا به جای ورقه‌ی پلاستیکی استفاده کرده‌اند.

اضافه کردن سیلیکا ارزان بوده و نیاز به تغییرات عمده در ساخت باطری‌ها ندارد. سرپرست این پروژه، Gabriel Vieth، می‌گوید که این متد را می‌توان ابتدا در ساخت باطری درون‌ها بکار برده و بعدا در بازار‌های دیگر وارد کرد.

تیم این محقق بر آن است تا نسخه‌های بزرگ‌تری از این باطری را برای مقاصد نظامی نیز تولید کند.

منبع : دیجیرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *