آموزش CCNA فصل سوم

 آشنایی با سوئیچ-( مفاهیم و اصطلاحات کار با سوئیچ)- بخش دوم :

  همانطور که میدانید یک شبکه شامل نود(NODE) یا ایستگاه کاری ، واسطه های ارتباطی(Wired or Wireless) و تجهیزات مخصوص شبکه مانند روتر و سوئیچ و هاب ها می باشد.

در محیط اینترنت تمامی این اجزا با هم کار می کنند تا شما بتوانید اطلاعاتی را از کامپیوتر خود برای کامپیوتر دیگری به آن سوی دنیا بفرستید.سوئیچ‌ها از قسمت های اساسی بیشتر شبکه ها می باشد .دستگاه مذکور این امکان را برای چندین کاربر فراهم می‌سازد تا در یک زمان واحد از طریق شبکه اطلاعات را هم ارسال کنند .سوئیچ ها به نودهای مختلف موجود در شبکه اجازه می‌دهد مستقیم و با یک روش آسان و کارآمد به یکدیگر متصل شود. سوئیچ‌هایی که ارتباط مجازی را برای هر یک از نودهای شبکه ایجاد میکند به Lan Switch معروف می باشند. زمانی که قسمت های مختلف در یک شبکه بخواهند با هم صحبت کنند سوئیچ‌ها وارد عمل میشوند.

Unicast: در این نوع آدرس دهی انتقال اطلاعات از یک نود به آدرس نود دیگر را Unicast می گویند.

Multicast: در آدرس دهی Multicast یک نود، یک بسته اطلاعاتی را برای گروهی می‌فرستد که اعضای این گروه بسته‌های آدرس دهی شده را دریافت میکنند. به طور مثال ممکن است یک روتر Cisco اطلاعات دست اول را برای تمامی روتر های Cisco دیگر ارسال کند .

Broadcast:یک نود بسته اطلاعاتی را برای ارسال به تمام نودهای موجود در شبکه در نظر گرفته و می فرستند که به این عمل Broadcast میگویند.

 سوئیچ عمل مسیریابی در شبکه را چگونه و به چه روش هایی انجام می رساند؟

همانطور که گفته شد یک سوئیچ می‌تواند در نحوه برقراری ارتباط بین نودها تغییر اساسی ایجاد کند. سوئیچ ها معمولاً با استفاده از آدرس های Mac در لایه دوم مدل مرجع OSI که دیتالینک است کار میکند . یکی از ضروری ترین عواملی است که در نحوه کار شبکه دخالت دارد . هرگاه یکی از نودها بخواهد اطلاعاتی را ارسال کند و گیرنده آن را نشناسد در این صورت یک Packet اعلان همگانی یا Broadcast به تمام نودها ارسال می کند . به طور مثال اگر کامپیوتر جدیدی وارد مجموعه Node های شبکه شود در این صورت توسط یک Packet Broadcast حضور خود را به تمامی Node ها اطلاع می‌دهد Hubها و سوئیچ ها هر بسته اطلاعاتی اعلان همگان (Broadcast Packet)دریافت شده را به تمامی سگمنت های موجود در محدوده اعلان ارسال می‌کنند.

Packet-Switching : سوئیچ ها بر مبنای Packet-Switching کار می کنند و بین سگمنت هایی که از نظر بعد مکانی از هم به حد کافی دور می باشند، ارتباط برقرار می‌سازد. بسته‌های اطلاعاتی وارد شده در buffer نگهداری می‌شوند. آدرس های Mac در قسمت هدر نگهداری می‌شوند. آدرس Lan قسمتی به نام Payload دارد. که  شامل Mac Address مبدا و مقصد می باشد . همانطور که قبلا گفته شد سوئیچ آدرس مک مبدا و مقصد را چک کرده و در صورتی که آدرس مقصد را در جدول مک آدرس های خود داشت برای مقصد ارسال می کند .

 منظور از حافظه بافر در سوئیچ چیست؟

حافظه بافر یک ناحیه ذخیره سازی اختصاص داده شده برای رسیدگی به داده های عبوری می‌باشد . بافرها معمولا برای دریافت و ذخیره سازی اطلاعات پراکنده که پشت سرهم توسط دستگاه‌های سریعتر، ارسال می‌شود را دریافت میکنند و تفاوت سرعت را جبران می نمایند . اطلاعات ورودی ذخیره می شود تا هنگامی که داده های گرفته شده قبلی فرستاده شوند. این حافظه در سوئیچ به اشتراک گذارده می‌شود.

1 – سوئیچ های packet-based برای تعیین مسیر ترافیک از یکی از سه روش زیر استفاده می کند :

Cut-through

Store-and-forward

Fargment-free

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *