آموزش CCNA فصل هشتم

  • نمونه ای برای تعیین Root Port & Secondary RB
  • تعیین Root Port ها
  • هزینه یابی اجزا مسیر
  • محاسبه مسیر 1 و 2
  • تعیین نقطه بلاک
  • تعیین بهترین مسیر

Tie Breaker : در شرایطی که Cost  هر دو مسیر مشابه باشد ، اولویت دیگری یا اصطلاحا Tie Breaker  باید مورد استفاده قرار گیرد و آن  Lowst Sender BID است و در این حالت چنانچه BID فرستنده کمتر باشد به عنوان  Root Port انتخاب میشود .

در اینجا Root Bridge ، Cost و Sender BID یک سوئیچ است ، حال چه باید کرد ؟

در این وضعیت از Tie Breaker سوم استفاده میکنیم و  Lowest Sender PID مربوط به پورت سوئیچ فرستنده بسته BPDU در نظر گرفته می شود . چنانچه بخواهیم در انتخاب صورت گرفته بنا به دلایلی تغییراتی اعمال کنیم میتوان با تغییر Port ID که از Priority و شماره پورت تشکیل شده است استفاده کرده و اولویت دیگری را برای انتخاب Root Port تعیین کنیم . Priority مضربی از 16 است و لازم به ذکر است که تنظیم دستور زیر میبایست بر روی پورت یا Interface مورد نظر انجام شود .

Switch(config-if)#spanning-tree vlan VLAN_ID port-Priority PRIORITY_NUM

3- Select Designated Port: (انتخاب پورت برتر) پورتی است که بسته BPDU را با کمترین Cost دریافت میکند . این پورت در Packet Tracer با رنگ سبز نشان داده میشود . تا اینجا تمامی پورت ها و سوئیچ ها نقش و عنوان را به خود اختصاص داده اند بغیر از یک پورت که در وضعیت Block قرار گرفته (Block Port) و به نقشی به عنوان Alternate  را به خود اختصاص میدهد تا در زمان مقتضی جایگزین Root Port شود . این پورت در برنامه Packet Tracer با رنگ نارنجی مشخص شده است که در مثال های فوق نمونه های متعددی از آن را میتوانید مشاهده نمایید .

STP State : هر پورتی که در STP شرکت میکند 5 وضعیت را دارا میباشد .

1- Blocking : پورت برای مدت 20 ثانیه در حالت Blocking باقی میماند و در این مدت فقط به  BPDU ها گوش داده و آنها را پردازش میکند و مابقی فریم ها را Drop  میکند . در واقع سوئیچ منتظر است تا اطلاعاتی راجع به Root Bridge, Root Port, Designated Port کسب کند .

2-  Listening : پس از اتمام 20 ثانیه یک RP یا DP به مدت 15 ثانیه به وضعیت Listening  میرود و به BPDU گوش داده و آنها را پردازش میکند و مابقی فریم ها را Drop میکند . بقیه پورت ها در حالت Block هستند .

3- Learning : پورت های RP و DP از وضعیت Listening خارج شده و به مدت 15 ثانیه به وضعیت Learning میروند و Mac Table  و CAM Table را Update میکند اما سوئیچ هنوز فریم ها را Forward نمیکند . البته در این وضعیت نیز به BPDU گوش میدهد و آنها را پردازش میکند .

4- Foewarding : در نهایت پورتی که در وضعیت Learning بود به وضعیت Forward میرود و همزمان با ارسال فریم ها عمل پردازش و بروزرسانی جداول را نیز انجام میدهد .

5- Disable : پورت هایی که در این وضعیت باشد در فرآیند STP شرکت نمیکند . (خاموش بودن پورت، عدم اتصال کابل ، غیر فعال بودن پورت توسط Admin ). مدت 30 تا 50 ثانیه برای همگرایی مابین سوئیچ ها در این فرآیند صرف میشود که با استفاده از قابلیت PortFast میتوان کاری کرد تا پورت های Access (Only Connect to PC) مستقیما به حالت Forwarding بروند.

Switch(config-if) spanning-tree portfast trunk

Switch(config-if) spanning-tree portfast disable

  • Forward Dealy Time : از این طریق سوئیچ متوجه میشود شبکه Loop Free است .
  • Max Age Time : 20 ثانیه زمانی است که هر سوئیچ در شبکه ارسال میکند و در صورت عدم پاسخ خودش را رئیس اعلام میکند .
  • Hello Time : بسته ای است که RB هر دو ثانیه ارسال میکند .
  • BPDU Guard : چنانچه به پورتی که جهت اتصال به PC از امکان PortFast نیز استفاده کرده یک سوئیچ متصل کنیم ، پورت مربوطه کاملا Down میشود . راه اندازی مجدد آن با No Shutdown ، Shutdown کردن آن انجام میگیرد .

Switch(config-if)#Spaning-tree bpduguard enable

Switch(config-if)#Spaning-tree bpduguard disableS

STP Mode :

  • Traditional
  • Advance PVST

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *