آموزش CCNA فصل هفتم

DHCP Relay Agent: در فصل دوم مفاهیم و تنظیمات DHCP ارائه شده در این قسمت به ارتباط مابین Vlan های متعدد در شبکه که از سرویسDHCP استفاده می‌کنند خواهیم پرداخت. البته در سازمان های بزرگ از سرویس DHCP بر روی سوئیچ ها استفاده نمی شود بلکه بر روی یک سرور(LINUX یا MICROSOFT) ایجاد و پیکربندی می شود .

Relay Agentدر حقیقت یک قابلیت در سوئیچ های لایه سوم یا روتر می‌باشد که درخواست‌های آدرسIP یا Broadcast را از Client ها دریافت کرده و به صورتUnicast  برایDHCP سرورهای تعریف شده روی آن ارسال می‌کند، طبیعی است که کلاینت ها و سرورها در چنین شبکه در یکSubnet قرار ندارند و به صورت فیزیکی هم ممکن است از هم جدا باشند در واقع وظیفه اصلی Relay Agentارسال درخواست به سرور و پاسخ دادن به کلاینت می‌باشد .فرآیند ارسال یا Forwarding که درRelay Agent تا حدودی با فرآیندForwarding  معمولی که درIP Router   انجام می‌شود متفاوت است، به گونه ای درIP Routing معمولی ساختارPacket ارسالی و دریافتی چندان تغییر نمی‌کند اما در Relay Agent بعد از اینکه بستهBroadcast  از طریق پیامDHCP Client دریافت شد روتر یکPacket یا یک پیام جدید ایجاد می‌کند و برایDHCP Relay Agen بعد از اینکه بستهBroadcast از طریق پیامDHCP Client دریافت شد روتر یک Packet یا یک پیام جدید ایجاد می‌کند و برایDHCP ارسال می‌کند،Router یا سوئیچ لایه ۳ درخواست را از یک طرف به صورت Broadcast دریافت و از طرف دیگر به صورتUnicast برای سرور DHCP ارسال می‌کند.

  • یک DHCP در VLANخود فقط به Scope خود جواب می دهد که IP Address کارت شبکه DHCPجز آن قرار دارد.
  • در صورتی که بخواهید DHCP به VLAN های دیگر نیزIP Address بدهد کافی است که برای هرVLAN یک Scope در DHCP تعریف کنید. سپس به وسیله دستورIP Helper بر روی روتر یا سوئیچ لایه ۳ ،پکت های Broadcast دریافتی را به شکلUnicast به سمتDHCP بفرستید.
  • زمانی که برای هر VLAN یک Scope تعریف می کنید باید Default Gateway آن VLANرا در رنج IP Addressآن Scope بررویDHCP معرفی نمایید.

1 – تنظیمات Server، اختصاص Default Gateway ، Subnet Mask ، IP

2- تنظیمات DHCP Server ، ایجاد Scope ها و معرفی محدوده IP  برای هر Inter VLAN

3 – معرفی VLAN ها بر روی سوئیچ لایه 3 و اختصاص DG برای هر VLAN

4 – تنظیم Forwarding بر روی سوئیچ لایه 3 و برقراری ارتباط Inter VLAN ها با DHCP

Switch01(config-if)# ip helper-address IP_Address      */DHCP Server IP Address

Switch01(config-if)#ip helper-address 192.168.50.2    */DHCP Server IP_Address

5 – Trunk  کردن Interface  مابین سوئیچ ها

6 – اختصاص پورتیا پورت ها به هر VLAN بر روی سوئیچ لایه 2

7 – تنظیم و اختصاص IP و سایر مشخصات به هر Client از طریق DHCP

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *