آموزش CCNA فصل سیزدهم

Active/Passive

برای کاهش ترافیک شبکه و جلوگیری از ارسال بسته Hello به Interface هایی که مستقیما به کامپیوتر یا سوئیچ متصل شده اند و هیچ شناختی از این بسته ندارد ، باید آن پورا را در حالت Passive قرار داد .

Router1(Config)#router eigrp ASN           */Set an EIGRP

Router1(Config-router)#passive-interface TYPE MOD/NUM    */Send Hello packet to Interface

Router1(Config-router)#no passive-interface TYPE MOD/NUM */Don’t Send Hello Packet to Imterface

Router1(config-router)#passive-interface default   */*Attention*Passive all Interface (1 0f 100)

Router1(Config-router)#no passive-interface default           */Active All Interface

Router1#Show run                      */Check Active/Passive Ports

Router1#Show ip protocols       */Check Active/Passive Ports

 

 

روش محاسبه مسیر پروتکل EIGRP

اگر یک روتر در طی فرآیند روتینگ به دو یا بیشتر از دو مسیر برای رسیدن به شبکه مقصد توسط پروتکل های مسیریابی دست پیدا کرد . روتر با استفاده از پارامتر Administrative Distance بهترین مسیر را برای رسیدن به مقصد انتخاب میکند . اما برخی اوقات پیش می آید که دو مسیر برای رسیدن به یک شبکه مقصد پیدا میشود که هر دو مسیر دارای یک AD مشابه هستند که از طریق پروتکل های روتینگ محاسبه شده است . در چنین مواقعی است که Routin Protocol ها از پارامتر Route Mertic برای انتخاب بهترین مسیر استفاده میکنند . به توپولوژی شبکه ای که در شکل زیر وجود دارد توجه کنید ، ما برای رسیدن از شبکه A یا مبدا به شبکه B یا مقصد سه مسیر مختلف را در دسترس داریم ، اگر از پروتکل مسیریابی RIP استفاده کنیم بهتریم مسیر از نظر این پروتکل مسیری است که کمترین تعداد Hop Count وجود داشته باشد .

Hop Count به معنی تعداد روتر هایی است که داده بایستی از آنها عبور کند تا به شبکه مقصد برسد . یا به بیانی دیگر Hop Count به تعداد روتر هایی گفته میشود که داد ه ما باید از شبکه مبدا تا شبکه مقصد از آنها عبور کند .

همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید مسیر اول انتخاب میشود چون تعداد روتر خای کمتری در مسیر مبدا تا مقصد وجود دارد ، اما کافیست یک نگاه دقیقتر به توپولوژی بیندازیم ، درست است که مسیر اول و دوم تعداد Hop Count کمتری دارد اما سرعت بسیار پایین تری در مقایسه با مسیر دوم دارد ، سرعت مسیر های اول و دوم 1،54 مگابایت بر ثانیه است و مسیر دوم 100 مگابیت بر ثانیه است . با این تفاسیر بهترین مسیر استفاده از مسیر سوم است که بسیار سرعت بیشتری دارد با اینکه دو Hop در مسیرش وجود دارد . توجه کنید که فاکتورهایی از قبیل تاخیر یا Delay و پهنای باند یا Bandwidth توسط RIP برای پیدا کردن بهترین مسیر در نظر گرفته نمیشوند . پروتکل مسیریابی EIGRP از روش نسبتا پیچیده تری برای محاسبهMetric Value  استفاده میکند . EIGRP برای محاسبه Metric از عوامل مختلف مرتبط با کارایی شبکه اعم از موارد زیر برای محاسبه مقدار Metric Value  استفاده میشود .

 

Bandwidth : (پهنای باند) عبارت است از مقدار اطلاعات عبور داده شده در واحد زمان برای اندازه گیری پهنای باند از ضریب های بیت در ثانیه استفاده میشود . مثلا کیلوبیت در ثانیه . برای همین سرعت خطوط معمولی به صورت 4/14 و 8/28 و 6/33 و 56 کیلوبیت در ثانیه نمایش داده میشود .

Delay : (تاخیر) مدت زمانی که طول میکشد بسته از Interface خارج شود . Delay هر Interface را میتوان از خروجی Show Interface TYPE/NUM مشاهده و استخراج نمود . شایان ذکر است مقیاس عدد نمایش داده شده در خروجی Interface به کیلوبیت (KB) میباشد .

MTU : (Maximum Transport Unit) عددی است که معمولا بر حسب بایت بیان میشود و بیشینه اندازه قابل انتقال واحد های اطلاعاتی را در یک رابط مشخص میکند . هر یک از واسط هایی مه توسط TCP/IP استفاده میشوند میتوانند MTU مختص به خود داشته باشند .

EIGRP Metric

MTU

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *